Tactiek en Powerplay

Tactisch trainen is niets anders dan wedstrijdsituaties trainen in vereenvoudigde vormen.
Je ontleed als het ware een gedeelte uit een wedstrijd en maakt dit trainbaar door spelers in dezelfde situatie te brengen.
Dit kan door de speelwijze, dus de manier waarop jij wil gaan voetballen met je team, te gaan trainen “met andere woorden” hoe verdedig je, hoe zet je druk, hoe bouw je op, hoe wil je gaan aanvallen. Dit kan ook door als de speelwijze eenmaal bekend is bij de spelers, op situaties te gaan trainen die vaak nog niet goed gaan.

Hier gaan we de powerplay toepassen. “Wat houdt het in ” Powerplay wilt zeggen dat je alles aan de trainer van Samba Futeol mag vragen wat je eigenlijk niet aan je eigen trainer durft te vragen. Door onze uitleg zal het kwartje gaan vallen. De vragen hebben invloed op de onderstaande punten.

Individuele taak

Leest het spel

Anticiperen bewust

Positiespel

Continue aanspeelbaar

Omschakeling aanval

Omschakeling verdediging

Coaching