Ricardo Jankie

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Ik ben voetbaltrainer bij Unitas’30 uit de Leur, daar geef ik op de woensdag trainingen aan de mini pupillen.
En naast het geven van de trainingen werk ik in de gezondheidszorg.
En o ja, ik ben oprichter van Samba Futebol

Wat zijn je hobby’ s
Mijn hobby’s zijn: voetbaltrainer zijn, maar zelf voetballen vind ik ook heel erg leuk.
Een andere grote hobby is om naar jou te kijken als je aan het voetballen bent.

Eten/drinken
Ik ben erg gek op de Indische en Surinaamse keuken

Ben jij verliefd?
Ja, hoor zeker ik ben nog steeds verliefd.

Waar kunnen ze je s’nachts voor wakker maken?
Dat is een goeie vraag zeg! Maar ik denk voor een lekkere broodje kip kerrie..

Wat zijn je ambities
Dat we op zondag veel kinderen bij samba hebben.

Wat is je favoriete muziek keuze?
Ik ben gek op Salsa,Samba,Batacha maar eigenlijk vind ik bijna alle genre’s wel leuk hoor!

Wie is jouw idool in de voetbal:
Roberto Carlos tegenwoordig is hij ook een voetbaltrainer. Maar ga eens op Youtube kijken en dan zal je wel begrijpen waarom.

Waar heb je allemaal trainingen gegeven en was dat met succes?
Ik ben in Gouda begonnen als trainer eigenlijk vlak nadat ik stopte met voetballen. Ik ben acht jaar geleden verhuisd naar Etten-Leur en toen werd ik trainer bij Internos. De teams waar ik toen trainer was werden beiden kampioen. Dat waren de Dames van Internos en een jeugd team waar mijn zoontje in speelde. Verder ben ik ook wel actief bij andere voetbal clubs want daar geef ik ook voetbal clinics. Het vorige seizoen was ik nog trainer van  Unitas’30 mo13-2 , dat ging heel goed de meiden hadden een geweldig resultaat gehaald en we hebben best veel prijzen gewonnen.

Hoogste punt in je carrière?
Dat kan ik mij nog wel herinneren. Ik speelde toen tegen Feyenoord en we wonnen met 3-1 waarvan twee doelpunten van mij.
En nee.. het was helaas niet tegen de grote Feyenoord maar wel tegen de jeugd van Feyenoord.

Wat doe je naast je voetbal ( werken )
Ik ben erg druk bezig met het oprichten van Samba.
Maar naast de Samba ben ik een zorgkantoor aan het oprichten en dat is best pittig hoor!

Wat vindt jij het leukst aan het geven van voetbaltrainingen
De ontwikkelingen van de kinderen is zo leuk om te zien. Maar het leukste is toch als ik stappen van de trainingen terug zie in wedstrijden. Jullie motiveren is ook erg leuk want als je een droom hebt dan moet je erin blijven geloven tot jij je resultaat hebt behaald.

Kun je misschien iets motiverend zeggen?
Hmm ja dat kan ik wel. “kijk in het leven begint alles met een gedachten” Alles komt voort uit die ene gedachten. Je gedachten worden woorden want dan begin je erover te praten en je gaat dingen ervan laten zien. Dat zijn je daden je acties. ‘Kan je het nog volgen?’ Nou op het moment dat je dit dagelijks gaat herhalen zul je eraan gewend raken en als je eraan gewend bent geraakt wordt het een gewoonte en als het een gewoonte is geworden dan is het een onderdeel van jou. En dat is toch super leuk. “ik ga er niet lang over door hoor! Anders moet je een keertje rustig met mij komen praten” Eigenlijk is mijn boodschap, blijf jij de dingen de die jij nu doet zo doen? Of ga jij dingen op een nieuwe manier doen om nieuwe resultaten te halen? En dat begint bij die ene gedachten.

Als de lezer hier meer over wilt weten! mogen ze een reactie voor mij achterlaten.